New building: look, no hoardings!

There was a very exciting moment partway through this week, when the hoardings around the construction site were removed; hitherto, the building has been largely hidden behind giant boards (bearing, it has to be said, though, some terrific photos of some of the Music Scholars, courtesy of @mickelous). Alas, all good things must come to an end, and the boards were taken away to reveal the exterior of the building’s reception area and practice rooms.

Exterior of the entrance

In the image above, the nature of the front of the building is finally revealed; the north-east corner boasts large windows around the social space, and the view continues down past the entrance lobby along the foyer; the windows along there will afford views of the foyer-space and its small performance stage. The walkway alongside will be bedecked with trees and a grassed area, in what has already been christened ‘The Boulevard’ by the Director of Music.

View along the northern aspect

Above, you can clearly see the northern facade, leading around to the western-side car-park; this section houses, beyond the social space, the ground-floor practice rooms and kitchen, and above, the first-floor ensemble rehearsal rooms and staff offices.

With the move into the new building now only a few weeks away, we’re starting to get very excited indeed; we hope you are too…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *